Η σειρά Gardenia and Rose έχει σχεδιαστεί κυρίως για να αποτρέπει την καταπολέμηση της εμφάνισης των πρώτων ρυτίδων. Κατάλληλο για νεανικό δέρμα και δέρμα με τάση για λιπαρότητα.

Τα κύρια συστατικά των προϊόντων της σειράς είναι:

Εκχύλισμα βλαστοκυττάρων Gardenia - δρα σε τρία κύρια επίπεδα: διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου, επιβραδύνει τις διαδικασίες αποδόμησης του κολλαγόνου και αναστέλλει τη σύνθεση των κολλαγενασών. Η αποτελεσματικότητα της διέγερσης της σύνθεσης κολλαγόνου είναι συγκρίσιμη με τη δράση της βιταμίνης C.

Λάδι τριαντάφυλλου - περιέχει πάνω από 300 συστατικά και έχει αποδείξει από καιρό τις ευεργετικές του επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα για ευαίσθητα. Έχει τονωτική και συσφικτική δράση στα τριχοειδή αγγεία, καθώς και στην κυκλοφορία του αίματος γενικότερα. Έχει αναπλαστική δράση ιστών και είναι κατάλληλο για πληγές - έχει επουλωτική και αντιουλωτική δράση.

Ροδόνερο - Δρα αντισηπτικά και τονωτικά. Τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα του προσώπου, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και διατηρεί την ισορροπία του νερού στο μεταβολισμό του δέρματος.

Βούτυρο καριτέ - Πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα. Έχει αναζωογονητική δράση λόγω της δράσης της βιταμίνης Α. Η βιταμίνη F είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση υγιούς και όμορφου δέρματος. Η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε που περιέχει βοηθά στην προστασία από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις και τη δράση των ελεύθερων ριζών. Αποτρέπει την καταστροφή του κολλαγόνου και την εμφάνιση ρυτίδων, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και εξουδετερώνει αποτελεσματικά τη διαδικασία γήρανσης. Το βούτυρο καριτέ έχει ισχυρή μαλακτική δράση σε τραχύ, ξηρό και ξεφλουδισμένο δέρμα.

Βιταμίνη Α - Υποστηρίζει την αναγέννηση της επιδερμίδας, μειώνει την αύξηση του εξωτερικού της στρώματος και μειώνει την υπερβολική κερατινοποίηση, το ξεφλούδισμα του δέρματος και την τραχύτητά του. Διεγείρει τη διαίρεση των επιδερμικών κυττάρων, προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Μειώνει τη μελάγχρωση του δέρματος, λευκαίνει τις φακίδες.

Βιταμίνη Ε - Χρησιμοποιείται πολύ ευρέως στα καλλυντικά λόγω των ισχυρών προστατευτικών λειτουργιών που εκτελεί. Βελτιώνει την επιθηλιοποίηση και αυξάνει τη δραστηριότητα των ενζύμων στο δέρμα. Επιβραδύνει τις διαδικασίες πρόωρης γήρανσης του δέρματος που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία, παρουσιάζοντας αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μειώνοντας τον αριθμό των κατεστραμμένων κυττάρων. Έχει αντιφλεγμονώδη και ενυδατική δράση. Ο πλούτος των ενεργών συστατικών στο εκχύλισμα σαλιγκαριού διεγείρει τις κυτταρικές λειτουργίες, ενισχύει τη σύνθεση πρωτεϊνών και την αναγέννηση του δέρματος, επιβραδύνει τη γήρανση.