Το Modulen IBD είναι ένα μοναδικό σκεύασμα ολικής πρωτεΐνης σε σκόνη για τη διαιτητική διαχείριση της ενεργού φάσης της νόσου του Crohn που χρησιμοποιείται ως μοναδική πηγή διατροφής και για διατροφική υποστήριξη κατά τη φάση της ύφεσης. Είναι 100% με βάση την καζεΐνη, συμπληρωμένο με βέλτιστα επίπεδα λιπιδίων και υδατανθράκων με χαμηλό επίπεδο ωσμωτικότητας για καλή ανοχή και υπέροχη γεύση.

Είναι μια τροφή για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς που χρησιμοποιείται υπό ιατρική επίβλεψη.

Το Modulen IBD έχει αποδειχθεί σε πολλαπλές κλινικές μελέτες ότι μειώνει τη φλεγμονή στο έντερο και προάγει την επούλωση του βλεννογόνου του εντέρου. Είναι κατάλληλο ως τροφή από του στόματος με ουδέτερη γεύση ή για χορήγηση ως τροφή σε σωλήνα.

Είναι επίσης κατάλληλο για χρήση ως μερική εντερική διατροφή σε συνδυασμό με τη δίαιτα αποκλεισμού της νόσου του Crohn (CDED). Το CDED είναι μια δίαιτα πλήρους τροφής σε συνδυασμό με μερική εντερική διατροφή (PEN) που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την έκθεση σε διατροφικά συστατικά που υποτίθεται ότι επηρεάζουν αρνητικά το μικροβίωμα, τον εντερικό φραγμό και την έμφυτη ανοσία.