Στην ταραχώδη καθημερινότητα δεν παρατηρούμε πώς εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος και απώλεια ομοιογενούς επιδερμίδας. Για να επαναφέρουμε το ρολόι και να επιβραδύνουμε τη γήρανση, χρησιμοποιούμε διάφορα μέσα. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά είναι αυτά που δανείστηκαν από τη φύση. Τέτοιο είναι το εκχύλισμα σαλιγκαριού.
Μία από τις κύριες ιδιότητές του είναι η ενεργοποίηση του δέρματος, καθώς περιέχει πολλά πολύτιμα συστατικά:

  • Αλλαντοΐνη - βοηθά στον διαχωρισμό των νεκρών κυττάρων και διεγείρει την αναγέννηση των ιστών. Καταπραΰνει με επιτυχία το ερεθισμένο και κοκκινισμένο δέρμα, ανακουφίζει από τη φλεγμονή. Αποκαθιστά την ισορροπία του νερού στο δέρμα και μαλακώνει το τραχύ δέρμα. Προωθεί τη φυσική αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.
  • Κολλαγόνο και ελαστίνη - βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνουν τις λεπτές γραμμές. Σχηματίζουν ένα εύκαμπτο δίκτυο που χαρίζει ελαστικότητα και δύναμη στο δέρμα. Ρυθμίζει την ενυδάτωση του δέρματος.
  • Γλυκολικό οξύ - έχει το μικρότερο μόριο από όλα τα άλφα-υδροξυοξέα και επομένως διεισδύει εύκολα στο δέρμα. Αποδυναμώνει τις συνδέσεις μεταξύ των πιο επιφανειακών κυττάρων της επιδερμίδας, γεγονός που οδηγεί στον διαχωρισμό και την εξομάλυνση της ανακούφισης. Διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης στο χόριο. Ενυδατώνει σε βάθος και τονώνει την σφριγηλότητα του δέρματος.
  • Υαλουρονικό οξύ - ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, το οποίο έχει την εξαιρετική ικανότητα να συγκρατεί σχεδόν χίλιες φορές το νερό του βάρους του. Ενεργοποιεί την κυτταρική διαίρεση και την επιδιόρθωση του δέρματος, μειώνει τις ρυτίδες, δίνει όγκο στο γηρασμένο δέρμα, ενυδατώνει σε βάθος τους ιστούς
  • Πρωτεΐνη - μαλακώνει το δέρμα
  • Η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά λόγω των ισχυρών προστατευτικών λειτουργιών που εκτελεί. Βελτιώνει την επιθηλιοποίηση και αυξάνει τη δραστηριότητα των ενζύμων στο δέρμα. Επιβραδύνει τις διαδικασίες πρόωρης γήρανσης του δέρματος που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία, παρουσιάζοντας αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μειώνοντας τον αριθμό των κατεστραμμένων κυττάρων. Έχει αντιφλεγμονώδη και ενυδατική δράση. Ο πλούτος των ενεργών συστατικών στο εκχύλισμα σαλιγκαριού διεγείρει τις κυτταρικές λειτουργίες, ενισχύει τη σύνθεση πρωτεϊνών και την αναγέννηση του δέρματος, επιβραδύνει τη γήρανση.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, συνιστάται η χρήση των προϊόντων για τουλάχιστον τρεις μήνες.